DNB Markets spår kraftig oppgang for Borr Drilling

Meglerhuset er bull.

HISTORISKE TALL? Analytikerne tror Tor Olav Trøims Borr Drilling fikk en positiv EBITDA i tredje kvartal - for første gang i selskapets historie. Foto: Leikny Havik Skjærseth

Borr Drilling legger frem sine tall for tredje kvartal i dag, klokken 13:00 norsk tid. 

«I likhet med konsensus venter vi at selskapet for første gang vil kunne rapportere en positiv EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger, red. anm), skriver DNB Markets i tirsdagens aksjerapport. 

EBITDA-estimatet før dagens rapport ligger på 10,9 millioner dollar. 

«Med både stigende kapasitetsutnyttelse og økende rater har utviklingen innenfor jack-up-segmentet vært positiv gjennom 2019. Vi ser i tillegg at denne utviklingen har kommet samtidig som flere av nybyggene fra de kinesiske verftene har kommet ut og blitt absorbert i markedet», heter det videre.

Øyner kraftig oppgang 

Men kursutviklingen ser ifølge meglerhuset ut til å reflektere at forbedringene har kommet langsommere enn opprinnelig ventet.

«I forbindelse med dagens oppdatering venter vi at fokus vil være på markeds- og kontraktsutsikter, samt likviditetsutviklingen i selskapet», går det frem av rapporten. 

DNB Markets har før eventuelle endringer en kjøpsanbefaling med kursmål 110 kroner.

Aksjen stengte i går på 60,20 kroner, etter en svak oppgang. Meglerhuset ser dermed en oppside i Borr Drilling på 82-83 prosent fra dagens nivåer.