Hevder Subsea 7 konkurrerer om Saudi Aramco-avtale

Upstream melder at Subsea 7 er i kampen for å sikre seg langtidsavtaler på flere av Saudi Aramcos felter.

SAUDIARABISK GIGANT: Subsea 7 skal være med i kampen om en avtale med Saudi Aramcos. Her fra et av deres oljeanlegg i Abqaiq. Foto: Reuters

Det gjelder avtaler for hook-up- og kommisjoneringsarbeid på flere av oljegigantens Saudi Aramcos felter.

Upstream rapporterer at to kontrakter vil bli gitt de nasjonale selskapene Jana Marine og Zamil Offshore, samtidig som Subsea 7 kjemper med Sapura Energy og Larsen & Toubro (L&T) om minst en annen kontrakt. 

4,2 millioner investorer har tegnet seg for aksjekjøp i Saudi Aramco. Selskapet blir verdt halvannet oljefond. De endelige tallene blir klare fredag. Etter planen skal 1,5 prosent av det statseide, saudiarabiske energikonsernet selges til eksterne investorer, og minst en tredel går til private kjøpere.

Saudiarabiske myndigheter godkjente børsnotering av Saudi Aramco i starten av november.