<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IKM kjøper seg opp i inspeksjonsselskap

IKM har kjøpt 70 prosent av aksjene i SolidTech.

Publisert 9. des. 2019
Oppdatert 10. des. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
GJØR OPPKJØP: Ståle Kyllingstad. Foto: Iván Kverme

IKM Operations – et datterselskap av Ståle Kyllingstads IKM Gruppen – har inngått en intensjonsavtale om kjøp av 70 prosent av aksjene i Kristiansund-selskapet SolidTech.

SolidTech driver hovedsakelig med såkalt langsiktig integritetsstyring for offshoreinstallasjoner, landanlegg, rigger og fartøyer. Selskapet har til nå vært eid av de ansatte.

– IKM Gruppen har som strategi å bygge oss opp innenfor inspeksjonsområdet, hvor vi allerede er en stor aktør. Med dette oppkjøpet vil IKM styrke sin posisjon i Møre og Romsdal, sier konsernsjef Ståle Kyllingstad i IKM Gruppen i en kommentar.

Raskere vekst

Equinor har nylig valgt IKM Operations som leverandør av driftsinspeksjon av utstyr og strukturer, deriblant inspeksjon på 15 offshoreinstallasjoner og prosessanlegget Tjeldbergodden.

– Vi er trygge på at dette bidrar til at vi raskere når våre målsettinger om utvikling og vekst, sier styreleder Bjarne Fure i SolidTech i en kommentar.

Sluttføring av avtalen vil bli gjennomført innen januar 2020, opplyser selskapene i en pressemelding.

Omsetter for milliarder

IKM består av to konserner – IKM Gruppen med 45 selskaper og 2.450 ansatte, og IKM Invest. IKM venter å omsette for 4,3 milliarder kroner i år.

IKM Operations er en del av IKM Gruppen.