<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske offshoreskip hjelper til i brannherjede Australia

To norske ankerhåndteringsskip er satt inn for å hjelpe myndighetene i Australia som er hardt rammet av flere katastrofale skogbranner.

    Publisert 5. jan. 2020 kl. 15.17
    Oppdatert 5. jan. 2020 klokken 15.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 205 ord
    STILLER OPP: Konsernsjef Lars Peder Solstad og offshorerederiet Solstad Offshore stiller opp for australske myndigheter. Foto: Iván Kverme

    Enorme ressurser er mobilisert for å hjelpe til i forbindelse med de katastrofale skogbrannene som herjer i Australia og til nå har krevd 24 menneskeliv.

    I tillegg til flere skip og helikoptre fra militæret og politiet, er også to norske ankerhåndteringsskip (AHTS) tilhørende Skudeneshavn-baserte Solstad Offshore aktive i hjelpearbeidet.

    «Far Senator», som Solstad leier av Ocean Yield, og «Normand Saracen» jobber blant annet med å frakte nødvendige forsyninger som vann, mat og medisiner til de kriserammede områdene.

    – Vi er involvert i diverse logistikkoperasjoner organisert av myndighetene, sa konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Offshore til Finansavisen fredag.

    Kjempekontrakt

    DOWN UNDER: Det 2010-bygde ankerhåndteringsskipet (AHTS) «Normand Saracen», som tidligere var en del av flåten til Farstad Shipping under navnet «Far Saracen», er på oppdrag i Australia. Foto: Solstad Offshore

    «Far Senator» og «Normand Saracen» var to av seks Solstad-skip som i november fikk kontrakt med Woodside i forbindelse med flere borekampanjer utenfor kysten av Australia.

    Omfanget er i utgangspunktet totalt 1.100 fartøydager, men ved utøvelse av opsjoner kan oppdraget utvides med ytterligere 3.000 fartøydager. Oppstart var i desember.

    Også tidligere har fartøy fra Solstad Offshore hatt oppdrag i forbindelse med naturkatastrofer.

    Senest i høst ble «Normand Drott» hyret inn av Equinor for å lede opprydningsarbeidet ved South Riding Point-terminalen på Bahamas etter orkanen Dorians herjinger.