Dolphin Drilling sikrer ny kontrakt

Dolphin Drilling har sikret nok en kontrakt til «Borgland Dolphin» på norsk sokkel.

KONTRAKTER: «Borgland Dolphin», som opprinnelig ble ferdigstilt i 1977, hanker inn nye kontrakter. Foto: Dolphin Drilling

Mandag, etter en ventetid på fire uker som følge av dårlig vær, kunne endelig «Borgland Dolphin» slepes ut til Knarr-feltet i Nordsjøen der riggen skal bore en gassproduksjonsbrønn for Shell.

Fremover venter det mer arbeid på riggen.

Tirsdag ble det signert en intensjonsavtale med Wellesley Petroleum Norge for boring av en brønn med oppstart til høsten. Kontrakten inkluderer også en opsjonsbrønn.

Fra før har selskapet inngått en fireårig strategisk allianse med i3 Energy, som betyr at Dolphin Drilling er oljeselskapets førstevalg som tilbyder av rigger for fremtidige borekampanjer.

Tegn til bedring

– Det er «Borgland» vi har tilbudt mest til oppdrag til nå, men vi har også flere anbud ute på «Bideford» og «Blackford», sier riggselskapets sjef Bjørnar Iversen. Han er overrasket over at ikke markedet har tatt seg opp fortere, men sier han ser klare tegn til bedring fra høsten av.

– Starten av 2020 har vist seg å være dårligere enn vi trodde, men det ser lysere ut fra 2021. Jeg tror den grønne, digitale linjen vil hjelpe «Bideford» og «Borgland» til å vinne lengre kontrakter i tiden fremover.

«Blackford» er også nyklasset og markedsføres hovedsakelig mot områder på britisk sokkel og utenfor Nordsjøen.