PGS kansellerer reparasjonsemisjonen

Seismikkselskapet peker på at aksjekursen har ligget under emisjonskursen i flere uker.

NØYER SEG MED 850 MILL.: PGS og konsernsjef Rune O. Pedersen. Foto: Iván Kverme

Styret i PGS har kansellert selskapets reparasjonsemisjon, fremgår det av en børsmelding fra seismikkselskapet en time etter Oslo Børs' stengetid fredag.

Selskapet viser til at PGS-aksjen siden 3. februar har vært handlet til en lavere kurs enn tegningskursen i selskapets opprinnelige emisjon tidligere i år, som var 17,48 kroner.

Volumvektet gjennomsnittskurs siden 3. februar oppgis til 16,57 kroner.

På det laveste har PGS-aksjen i denne perioden vært nede i 13,09 kroner, cirka 25 prosent under tegningskursen i den opprinnelige emisjonen. Dette var også PGS' sluttkurs fredag, etter en kursnedgang på 21,5 prosent den seneste uken.

Hentet 850 millioner

PGS viser til at aksjonærer som har ønsket å unngå eller begrense utvanningseffekten fra en reparasjonsemisjon har hatt anledning til å gjøre dette i det åpne markedet den seneste tiden, til kurser under emisjonskursen.

Under generalforsamlingen i PGS 13. februar fikk PGS-styret fullmakt til å kansellere reparasjonsemisjonen.

22. januar meldte PGS at den opprinnelige emisjonen var fullført, med betydelig overtegning. Selskapet utstedte nye aksjer for tilsammen 850 millioner kroner. Tegningskursen var 17,48 kroner.

PGS opplyste også at selskapet, på flere ulike betingelser, ville gjennomføre en reparasjonsemisjon på opptil 5,12 millioner aksjer, med et proveny på nær 90 ytterligere millioner.