<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vinner attraktive Lundin-kontrakter

Island Offshore har sikret flere attraktive kontrakter, blant annet med Lundin. Bourbon Offshore og Siem Offshore får også en del av kaken.

Publisert 10. mars 2020 kl. 22.57
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 296 ord
SIKRET: Island Offshores PSV «Island Contender» er sikret arbeid i minst 400 dager med Lundin. Foto: Island Offshore

Oljeselskapet Lundin Norway har i en lengre periode jaktet fire plattform forsyningsskip (PSV) som skal bistå riggene «West Bollsta» og «Rowan Viking» i forbindelse med boreoperasjoner på norsk sokkel.

Nå er det klart at Island Offshore skal stille med to av PSV-ene – begge gassdrevne.

Rederiet opplyser i en pressemelding at «Island Crusader» skal bistå «West Bollsta» på ti faste brønner, med opsjoner på ytterligere fire. Varigheten er på rundt 600 dager.

«Island Contender» skal støtte «Rowan Viking» med et omfang på syv faste brønner, som ventes å ta 400 dager. Her medfølger det trolig også opsjoner på ytterligere fire brønner.

Finansavisen erfarer at de to siste PSV-ene som er hyret til disse boreoppdragene er «Siem Symphony» og «Bourbon Mistral». Oppstart er mellom april og august i år.

Flere kontrakter

Det stopper imidlertid ikke der for Island Offshore, som også har fått en forlengelse med Lundin for «Island Commander» på hele tre år. Denne kontrakten starter i november og gjelder fortsatt støtte av boreaktiviteten på Edvard Grieg.

– Det er lenge siden vi har sett kontrakter av en slik varighet, og derfor er det ekstra kjekt å kunne signere for tre fartøy på en gang. Dette gir en forutsigbar arbeidshverdag for de ansatte om bord, og sikrer oss stabile inntekter på skipene våre, sier adm. direktør i Island Offshore Management, Tommy Walaunet.

I tillegg til flere kontrakter med Lundin, har Walaunet og befraktningsavdelingen sikret en ettårs-forlengelse til PSV-en «Island Champion» med Team Marine.

Ytterligere to PSV-er har også fått langsiktige kontrakter, opplyser rederiet.

Trolig refereres det til «Island Contender», som i februar fikk to ekstra måneder med Neptune, og «Island Chieftain», som har fått en måned ekstra med Repsol.

Ifølge Walanuet gir kontraktene «et betydelig bidrag til ordreboken».