Siem Offshores likviditet forverret

De store svingningene i finansmarkedene har forverret likviditetssituasjonen i Siem Offshore, som er i diskusjoner med bankene.

HAR MAJORITET: Kristian Siem eier over 80 prosent av Siem Offshore.  Foto: Iván Kverme

Oljeserviceaksjene dundret nok en gang ned på Oslo Børs mandag.

En av dem som falt mye var Siem Offshore, med en nedgang på over 7 prosent.

Selskapet opplyste i går at de ekstreme svingningene i finansmarkedene de senete ukene har forverret selskapets likviditetssituasjon. Selskapet er derfor i diskusjoner med sine banker for å dempe dette.

Vil ha lettelser

Siem Offshore har imidlertid allerede snakket med sine banker en stund.

Da rederiet offentliggjorde tallene for fjerde kvartal for en måned siden, opplyste rederiets konsernsjef at samtaler var gang for å få endret endre nedbetalingsplanen og for å få lettelser i enkelte lånebetingelser. Rederiet har en rentebærende gjeld på rundt 1 milliard dollar.

Ifølge selskapet hadde majoriteten av bankene «respondert positivt» og sagt at de vil «være konstruktive og assistere selskapet ved å gi de nødvendige lettelsene på gjeldsbetjeningen de neste to årene».

Det ble imidlertid samtidig opplyst at det fortsatt var diskusjoner med noen få långivere som ikke var like støttende. Det ble også sagt at selskapet risikerer å være i brudd med enkelte lånebetingelser innen utgangen av mars dersom det ikke ble enighet om en avtale.