Meglerhus nedjusterer oljeselskaper – gjentar kjøp av oljeservice

Kepler Cheuvreux anbefaler kjøp av tre oljeserviceselskaper, mens én får holdanbefaling. Salgsanbefalingen går til rigg.

NEDJUSTERES: Aker Solutions med konsernsjef Louis Araujo i spissen, er en av selskapene som får kjøpsanbefaling. Foto: Frank Helge Njøsen

Det er fortsatt ingen enighet mellom OPEC+ med Russland, noe som sendte nasjonene inn i en priskrig. I kombinasjon med lavere etterspørsel etter olje, førte det til et kollaps i oljeprisen fra 50 til 27,8 dollar per fat.

Oljeservice er en av bransjene som har blitt hardest rammet av oljepriskollapset. Aker Solutions og PGS har den siste måneden falt henholdsvis 65,3 og 79,3 prosent.

– Vi ser jo allerede påvirkningen på oljeservice ved at oljeselskapene terminerer anbud, nye prosjekter, riggkontrakter og lignende. Det er ikke sånn at påvirkningen lar vente på seg, vi ser den ganske tydelig allerede, sier analytiker Magnus Olsvik til TDN Direkt tirsdag.

Olsvik påpeker også at det er selskaper med en sterk balanse som gjelder, og at man vil se flere konkurser fremover blant selskaper med svak balanse.

Nå mener Kepler Cheuvreux ifølge Bloomberg at de fleste aksjene har falt nok. Meglerhuset oppdaterer kursmålene på oljeselskaper og kun én av selskapene nedgraderes.

SelskapAnbefalingNytt kursmål (kroner)Forrige kursmål (kroner)
PGSHold3,716
TGS-NopecKjøp150295
Borr DrillingSalg215
Aker SolutionsKjøp1223
Subsea 7Kjøp100150