Spår usikker fremtid for oljeservice

Sparebank 1 Markets anbefaler kjøp av Subsea 7 fremfor Aker Solutions på grunn av færre prosjekter i oljeservicesektoren. 

Luis Araujo i Aker Solutions. Foto: Iván Kverme

Fall i sanksjoneringsaktivitet vil resultere i færre ordre for oljeserviceaktører og utsette margininnhentingen i sektoren, ifølge en sektorrapport fra Sparebank 1 Markets torsdag TDN Direkt referer til.

Sparebank 1 Markets viser til tall fra Rystad Energy som viser at investeringer i prosjektsanksjonering vil falle med 55 prosent i 2020 til 83 millioner dollar fra tidligere estimerte 184 millioner dollar.

«Ordrereserver gir noe demping for omsetningen i 2020 men lavere ordreinntak vil ha en negativ effekt på omsetningen fra 2021», skriver Sparebank 1 Markets.

Aker Solutions nedgraderes til nøytral fra tidligere kjøpsanbefaling samtidig som kursmålet nedjusteres til 8 kroner fra tidligere 19 kroner.

«Selskapet har begrenset støtte fra ordrereserven og må bevise at de kan øke ordreinngangen og marginene», skriver Sparebank 1 Markets.

Subsea 7 trekkes frem som et toppvalg i sektoren ettersom selskapet er godt posisjonert til å ri av stormen gjennom sin sterke kontantposisjon. Kjøpsanbefalingen opprettholdes for selskapet men kursmålet nedjusteres til 100 kroner fra tidligere 138 kroner, melder TDN Direkt.