<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arctic med PGS-advarsel

Lave oljepriser og coronaviruset rammer PGS hardt.

Publisert 14. apr. 2020 kl. 11.01
Oppdatert 14. apr. 2020 klokken 14.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
SLITER: For PGS handler det om å bevare cash fremover, mener Arctic Securities. Foto: PGS

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services, PGS, forventer totale segmentinntekter på 168 millioner dollar i første kvartal, går det frem av en børsmelding. Dette var ifølge TDN Direkt godt under konsensus på 197 millioner dollar.

Arctic Securities skriver ifølge nyhetsbyrået at selskapet fortsatt er i en utfordrende situasjon, og at det fremover kun handler om å bevare kontanter.

«PGS trenger en omsetning på rundt 800 millioner dollar for å levere fri kontantstrøm, og dette virker utfordrende på nåværende oljepriser. Situasjonen er uklar og risikoen øker for hver dag med olje på nåværende nivåer», heter det.

Multiklient-inntektene ventes til 41 millioner dollar, mens kontraktsinntektene ventes til 85 millioner dollar. «Late sales» var 34 millioner dollar.

Multiklient-inntektene rammes av lave oljepriser og tiltak knyttet til spredningen av coronaviruset.

Samtlige åtte 3D-fartøyer var i full sving i første kvartal, med 47 prosent av kapasiteten viet til kontraktseismikk og 43 prosent til multiklientseismikk. Ni prosent av kapasiteten var på «steaming» og én prosent på verft.

Aksjen var ved 14-tiden ned 5 prosent til 4,06 kroner. Hittil i år har PGS falt 76,4 prosent.