Diamond Offshore med overraskende grep

Diamond Offshore dropper rentebetaling og hyrer inn finansielle rådgivere. Meglerhus tror det kan være første skritt mot en full restrukturering.

GIGANTRIGG: Diamond Offshores halvt nedsenkbare borerigg «Ocean Great White» flyttes her av «Alp Defender». Foto: Alp Maritime
Oljeservice

Flere riggselskaper har igangsatt prosesser for å restrukturere balansene sine.

Siste selskap ut er Diamond Offshore, som torsdag varslet at det har valgt ikke å betale renter på et obligasjonslån.

Det fremgår av en melding til det amerikanske finanstilsynet, SEC.

Den halvårlige rentebetalingen skulle skjedd onsdag. Lånet, et usikret obligasjonslån på 500 millioner dollar med forfall i 2039, bærer en årlig rente på 5,7 prosent.

Nå har riggselskapet 30 dager på seg til å gjennomføre betalingen før mislighold er et faktum.

Overrasket

Meglerhuset Clarksons Platou Securities synes nyheten er overraskende ettersom Diamond Offshore ikke har forfall av betydning før i 2023, samt godt med kontanter etter å ha trukket 400 millioner dollar på sin rullerende kredittfasilitet i mars.

Totalt har riggselskapet fire obligasjonslån på tilsammen to milliarder dollar, som forfaller mellom 2023 og 2043.

«Med kupongbetalinger på sine 2023- og 2043-lån tidlig i mai, venter vi at de vil behandles på samme måte. Vi tror selskapet enten posisjonerer seg for en full restrukturering eller en avtale som kan innebære en form for innfrielse av gjeld til rabatt», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Obligasjonskursen tok et svalestup etter at nyheten om at Diamond Offshore ikke vil betale renter ble kjent.

Hyrer rådgivere

Diamond har hyret inn Lazard som sin finansielle rådgiver og advokatfirmaet Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison til å komme med juridiske råd i prosessen der de skal «analysere og evaluere ulike alternativer for kapitalstrukturen».

Lazard bisto Seadrills långivere i forbindelse med restruktureringen for to år siden, og er allerede i gang med å hjelpe det britiske riggselskapet Valaris.

diamond offshore drilling
rigg
gjeld
riggselskaper
clarkson platou securities