Venter kraftig resultatnedgang for BW Offshore

Det er ventet at BW Offshore vil legge frem en et betydelig dårligere resultat i år sammenlignet med samme periode i fjor.

LØP OG KJØP: Seks av seks analytikere TDN DIrekt har hentet estimater fra har kjøpsanbefaling på Marco Beenen og BW Offshore. Foto: Iván Kverme
Oljeservice

I estimater TDN Direkt har hentet inn fra seks analytikere kommer det frem at det er ventet et ebitda på 125 millioner dollar i første kvartal. Noe som er en nedgang på 62 millioner dollar sammenlignet med året før.  Ebitda-estimatene varierer fra 112 millioner til 132 millioner dollar. 

Driftsresultatet er ventet å komme på 38 millioner dollar, noe som er mer enn halvering fra 2019 da driftsresultatet endte på 83 millioner. Nettoresultat er ventet å komme på 8 millioner dollar. Ned fra 27 millioner året før. 

Samtlige analytikere som TDN Direkt har hentet estimater fra har kjøpsanbefaling på BW Offshore, med det høyeste kursmålet på 65 kroner og det laveste på 45. 

BW Offshore-aksjen er opp over 3 prosent på Oslo Børs mandag ettermiddag, og blir handlet for 37 kroner pr. aksje rundt halv ett.