<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siem Offshore har blitt enige med bankene

Siem Offshore oppdaterer om refinansieringsløsning med långiverne.

Publisert 28. mai 2020
Oppdatert 28. mai 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
JOBBER PÅ: Siem Offshore jobber med bankene. Foto: Siem Offshore

Siem Offshore har slitt lenge med tung gjeld. Selskapet børsmelder at det 26. mai kom til enighet med deres långivere i Europa og Norge om en stillstandsavtale avtale fra 29. mai til 30. april 2021. 

Avtalen innebærer utsettelse av renter og avdrag, og litt lettere finansielle vilkår i lånene. Det skal bedre Siem Offshores kontantstrøm og likviditet, og sikre nok midler til å betjene flåtene. Selskapet frykter tøffe tider i offshore-markedet grunnet coronakrisen. 

Siem Offshore diskuterer fortsatt med banker i Brasil og Canada. De øvrige avtalene avhenger også av bankene i Brasil og Canada, går det frem. 

Avtalen er betinget av at det oppnås en avtale med obligasjonseierne i det usikrede obligasjonslånet SIOFF01. Det er på 350 millioner kroner, og forfaller 30. oktober i år. 

Det må også bli enighet i det konvertible obligasjonslånet SIOFF02, som er på 760 millioner kroner og har forfallsdato 4. november 2023. Avtalen innebærer at betalinger må utsettes, går det frem.