<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lundin-deal satte fart på Fredriksen-selskap

Avtalen innebærer at Northern Ocean kompenseres for driftskostnader mens riggen er inaktiv. Aksjen spratt i været i sluttminuttene.

    Publisert 5. juni 2020 kl. 16.48
    Oppdatert 5. juni 2020 klokken 16.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 206 ord
    PÅ VENT TIL FJERDE KVARTAL: «West Bollsta». Foto: Northern Ocean

    John Fredriksen-dominerte Northern Ocean har kommet til enighet med Lundin Energy Norway om å endre på kontrakten for «West Bollsta», opplyses det i en melding.

    Endringen innebærer at boreaktivitetene ikke starter før tidlig i fjerde kvartal 2020.

    I perioden uten aktivitet vil riggen bli værende i Norge. Northern Ocean vil også motta kompensasjon for driftskostnader.

    Det understrekes samtidig at riggen fortsatt inngår i Lundins langsiktige boreplaner.

    Tidligere var det kjent at Lundin ønsket å utsette boreoppstart til fjerde kvartal, og Northern Oceans styre skrev i rapporten for første kvartal at selskapet var gått inn i konstruktive diskusjoner for å komme frem til nye, tilpassede vilkår.

    Lavere kursmål

    Tidligere denne uken kuttet Kepler Cheuvreux kursmålet for Northern Ocean fra 13 til 10 kroner, men holdt på en hold-anbefaling.

    Ifølge TDN Direkt ble det vist til nedjusterte ebitda-estimater blant annet som følge av utsatt oppstart for «West Bollsta».

    Fredag endte Northern Ocean på 7,00 kroner, opp 18,1 prosent.

    En halvannen times tid før børsslutt var aksjen nede i 6,14 kroner.

    «West Bollsta» er sammen med «West Mira» blant de mest sofistikerte boreriggene i verden. De har sikret store kontrakter med Wintershall og Lundin på norsk sokkel.

    Inkludert opsjoner har riggene opprinnelig vært sikret arbeid inn i 2022 – før utsettelser.