<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret Equinor-avtaler til 600 millioner kroner

Kontraktene vil sysselsette 230 ansatte over en toårsperiode.

    Publisert 10. juni 2020 kl. 14.47
    Oppdatert 11. juni 2020 klokken 11.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 184 ord
    SYSSELSETTING: For Aibel. Foto: Iván Kverme

    Aibel er tildelt kontrakter for elektrifisering av feltene Sleipner og Gina Krog i Nordsjøen, opplyses det i en melding.

    Samlet verdi av kontraktene er cirka 600 millioner kroner.

    Kontraktene innebærer også sysselsetting av 230 ansatte over en toårsperiode, opplyses det.

    Fornyet tillit på Sleipner

    Selskapet fikk i fjor kontrakten av Equinor for forberedende ingeniørarbeider (Feed) knyttet til Sleipner-elektrifiseringen.

    Denne er nå utvidet med en ny Equinor-kontrakt, av typen EPCIC, som foruten ingeniørarbeider også omfatter anskaffelser, konstruksjon, installasjon og gjennomføring.

    Den nye Equinor-kontrakten innebærer rundt 170 årsverk over en toårsperiode ved Aibels Stavanger-kontor og ved verftet i Haugesund.

    Landstrøm innen 2022

    Når det gjelder Gina Krog, har Equinor her med sine partnere fattet investeringsbeslutning for elektrifisering av Gina Krog-plattformen. Aibel er tildelt kontrakten for arbeidet med å gjennomføre denne elektrifiseringen, også dette via en EPCIC-kontrakt.

    Gina Krog-kontrakten vil representere cirka 60 årsverk over en periode på ett og et halvt år ved Stavanger-kontoret og Aibel-verftet i Haugesund.

    Sleipner og Gina Krog skal etter planen kobles til landstrøm innen utgangen av 2022.