<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mulig milliardkontrakt til Aker Solutions

Aker Solutions er blitt tildelt en intensjonsavtale fra Equinor på potensielt 2 milliarder kroner.

    Publisert 24. juni 2020 kl. 19.20
    Oppdatert 24. juni 2020 klokken 19.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 184 ord
    FORNØYD: Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions har god grunn til å smile etter at oljeserviceselskapet landet en stor avtale med Equinor. Foto: Eivind Yggeseth

    Aker Solutions er blitt tildelt en intensjonsavtale fra Equinor for levering av et subsea-system for Breidablikk-prosjektet i Nordsjøen.

    Arbeidet omfatter å bygge et produksjonssystem for havbunnen og tilhørende utstyr som inkluderer 15 undersjøiske trær i første fase.

    – Vi er glade for å bli tildelt en intensjonsavtale fra Equinor, som vil lede til mer aktivitet på mange av våre anlegg i Norge og i andre land, sier konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions.

    Prosjektet vil bli utført fra hovedkontoret på Fornye, samt Tranby og Egersund, med tilleggsleveranse fra Storbritannia og Brasil. Den potensielle kontaktsverdien er på cirka 2 milliarder kroner eksklusive opsjoner.

    Breidablikk (tidligere kjent som Grand) er et av de store kommende prosjektene som ligger i Nordsjøen. Feltet kan komme til å koste i underkant av 20 milliarder kroner.

    Equinor og partnere planlegger å ta en investeringsbeslutning senere i år. Intensjonsavtalen er betinget av den endelige beslutningen og grønt lys fra myndighetene.