Aker Solutions forventer lavere inntekter og resultat – likevel over forventning

Aker Solutions med et fall i omsetningen på 28 prosent.

RESULTATSKRELL: Aker Solutions logo. Foto: Selskapet
Oljeservice

Aker Solutions forventer at inntektene for andre kvartal skal komme inn på 5,4 milliarder kroner, mens driftsrsultatet forventes å være 230 millioner kroner.

Til sammenligning endte inntektene på 7,5 milliarder kroner i andre kvartal året før, mens driftsresultatet ble 623 millioner kroner. Det betyr at inntektene vil oppleve et fall på 28 prosent.

Likevel er driftsresultatet og inntektene over forventningene. Analytikerne hadde på forhånd ventet inntekter på 4,7 milliarder kroner og driftsresultat på 118 millioner kroner, ifølge data fra Infront.

Uten å ta hensyn til engangskostnader på 115 millioner kroner relatert til restrukturering, vil driftsresultatet være på omtrent 350 millioner kroner.

Selskapet peker på at planene om å kutte kostnader med 1 milliard kroner, har bidratt til et bedre resultat i kvartalet.

Ordreinntaket forventes å være på 7,0 milliarder kroner i andre kvartal. Aker Solutions opplevde ordreinntak på tvers av flere pågående prosjekter, som var mer enn det selskapet forventet.

Aksjen falt 0,8 prosent fredag, noe som betyr at den har kollapset 65,0 prosent hittil i år, mens den er ned 10,4 prosent den siste måneden.

aker solutions
Nyheter
Oljeservice
Børs