Magseis Fairfield sikrer forhåndsfinansiering for Nordsjøen-undersøkelse

Seismikkselskapet har sammen med CGG sikret ytterligere finansiering. 

SEISMIKK: Magseis Fairfield er et norsk geofysisk selskap.  Foto: Westcon
Oljeservice

Magseis Fairfield har sammen med partneren CGG siker forhåndsfinansiering fra et ytterligere stort oljeselskap for forlengelse av OBN-multiklientundersøkelsen i Nordsjøen, melder selskapet i en børsmelding onsdag. 

«Sammen med CGG skal vi samle inn data med god bildekvalitet og prosjektet ble utviklet i nært samarbeid med bransjen. Dataene vil generere verdiskapning for kundene», sier Carel Hooijkaas, adm. direktør i Magseis Fairfield. 

Olje- og gassmyndighetens 32. offshore-lisensrunde inkluderer et betydelig antall blokker i prosjektområdet og forventes å generere ytterligere interesse for Cornerstone multi-klient data.

Prosjektet har allerede blitt tildelt delvis forhåndsfinansiering fra et annet stort oljeselskap når det ble annonsert tilbake i november 2019. Undersøkelsen startet i mars 2020 og vil med denne utvidelsen vare til utgangen av nordsjøsesongen 2020.

Planleggingen for neste års program er godt i gang, siden ikke alle de forhåndsbetalte forpliktelsesområder vil bli dekket i løpet av denne sesongen.

«Dette styrker vår multiklient-strategi og nedjusterer risikoen betydelig for dette prosjektet», sier Hooijkaas. 

Magseis Fairfield har stupt på børsen så langt i år og aksjen er ned 73,10 prosent til 1,560 kroner.