Solstad Offshore tildelt flere måneder for tre skip i Australia

Tre av Solstad Offshores fartøyer har sikret over et halvt år med arbeid i australsk farvann.

«DOWN UNDER»: Solstad Offshore og adm. direktør Lars Peder Solstad fyller ordreboken på den andre siden av kloden. Foto: Iván Kverme
Oljeservice

For en drøy uke siden meldte Solstad Offshore om en kontrakt med BP i Australia for ankerhåndteringsfartøyene «Normand Saracen» og «Far Senator» samt forsyningsfartøyet «Normand Leader». Denne har oppstart i fjerde kvartal og en varighet på rundt 90 dager.

Nå opplyser offshorerederiet at de tre fartøyene er sikret ytterligere beskjeftigelse på den andre siden av kloden.

Når kontrakten med BP er gjennomført, vil de tre fartøyene yte støtte i et større boreprogram utenfor nordvestlige Australia. Oppstart er andre kvartal 2021, og varigheten estimeres til syv og en halv måneder – med opsjoner for forlengelse.

På Oslo Børs er responsen positiv: Solstad Offshore-aksjen er i 11.30-tiden opp 7,4 prosent til 56 øre.

BP-kontrakten som ble kunngjort forrige mandag, innebærer støtte til BPs Ironbark-program i Carnarvon-bassenget utenfor Vest-Australia. Dette er den britiske oljegigantens første boreprogram i australsk farvann på flere år.

soff
solstad offshore
australia
bp
normand saracen
far senator
normand leader
ahts
psv
Nyheter
Oljeservice
Børs