<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TGS skuffet over PGS-avslag

    Publisert 14. aug. 2020 kl. 08.26
    Oppdatert 14. aug. 2020 klokken 09.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord
    FIKK NEI: Kristian Johansen og TGS. Foto: Kapital/Ina Vedde-Fjærestad

    PGS avslo torsdag TGS' bud på drøyt 5,3 milliarder kroner for selskapets multiklientsbibliotek.

    PGS-styret og ledelsen i seismikkselskapet kom frem til at verdien av biblioteket er vesentlig større for PGS enn det som reflekteres i TGS' bud. Timingen vurderes dessuten som opportunistisk, gitt dagens marked og makroforhold, tilføyes det.

    TGS kommenterer avslaget i en melding fredag morgen.

    – Vi mener en konsolidering og ytterligere partnerskap mellom våre to selskaper gir en sterk industriell logikk, og vi har sett en bred støtte for dette i etterkant av annonseringen vår. Vi er skuffet over lite villighet fra styret og ledelsen i PGS om å inngå diskusjoner for å utforske kollektive muligheter og samarbeid, som indikert i budet vårt, sier TGS-konsernsjef Kristian Johansen i en melding.

    Han fortsetter:

    – TGS vil fortsette med strategien vår og industriledelse og ytterligere konsolidering for å levere de beste tjeneste til kundene våre, samtidig som at vi skaper verdi for våre eiere og andre interessegrupper.

    Finansdirektør i TGS, Fredrik Amundsen, svarer slik på spørsmål fra TDN Direkt om de vil øke budet: 

    – Gitt avvisningen er tilbudet nå borte og vi avventer hva slags refinansiering PGS foreslår for sine aksjonærer, men vi er fortsatt i den oppfatning at bransjen trenger konsolidering og er klare for å bidra til det, sier finansdirektøren.

    TGS uttrykker seg villig til videre samtaler.