Seismikkselskapet Axxis Geo Solutions må ha nye oppdrag i høst

Axxis Geo Solutions fullførte nylig en restrukturering. Om ikke selskapet lykkes med å få nye oppdrag i høst, må «andre økonomiske løsninger» utforskes.

RØFF SJØ: Axxis Geo Solutions opererer i et utfordrende marked, men merker nå økt anbudsaktivitet og er klare til å hoppe på nye muligheter. Foto: Axxis Geo Solutions
Oljeservice

Etter bare en uke i sjefsstolen til det vesle nodeseismikkselskapet Axxis Geo Solutions (AGS) la Ronny Bøhn frem sin første kvartalsrapport.

Som ventet var ikke tallene i andre kvartal spesielt lystige. Inntektene falt med 69 prosent til 12,6 millioner dollar, og investorene sendte aksjen rett ned 7,75 prosent etter børsåpning.

– Vi gjennomgår åpenbart enestående tider. Derfor er det viktigere enn noensinne å ha kostnadsdisiplin og samtidig være smidige og klare til å gå for muligheter som måtte dukke opp, sier Bøhn under en forhåndsinnspilt kvartalspresentasjon.

Selskapet har gått inn i en såkalt «smart stack»-modus for å minimere kostandene i en periode uten arbeid, samtidig som driften lett skal kunne gjenopptas.

Tiltakene, som inkluderer en bemanningsreduksjon på 20 prosent, ventes å redusere selskapets «cash run rate» til under 800.000 dollar pr. måned. Om ikke mer arbeid kommer på plass før fjerde kvartal, skal denne reduseres med ytterligere 400.000 dollar i måneden.

Avhengig av nye oppdrag

AGS merker i likhet med andre seismikkselskaper en økning i anbudsaktiviteten.

– Vi byr på OBN-prosjekter med oppstart i andre halvdel av 2020 og forfølger muligheter for 2021, sier Bøhn.

FERSK TOPPSJEF: Ronny Bøhn startet som toppsjef i Axxis Geo Solutions 10. august. Foto: Axxis Geo Solutions

– Når vi kommer nærmere Nordsjøsesongen venter vi at vi vil se ting der også. I tillegg evaluerer vi potensielle mulitklientprosjekter, sier finansdirektør Nils Haugestad, som kom til AGS fra Seabird Exploration i april.

Den ferske lederduoen erkjenner i rapporten at de er helt avhengige av å sikre flere OBN-prosjekter i år. Dersom ikke det lykkes må selskapet «utforske andre økonomiske løsninger for å sikre likviditet».

Nylig fullførte AGS en restrukturering hvor rundt 34 millioner dollar i leverandørgjeld ble konvertert til rentebærende gjeld. I tillegg ble en låneavtale med TGS forlenget fra september i år til juni 2021.

Egenkapitalen var negativ med 2,8 millioner dollar ved utgangen av andre kvartal.

Axxis Geo Solutions

(Mill. USD)2. kv./202. kv./19
Driftsinntekter12,641,1
Driftsresultat0,815,5
Resultat før skatt-0,714,3
Resultat etter skatt-5,011,3
AGS
axxis geo solutions
seismikk
kvartalstall
Nyheter
Oljeservice
Børs