<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skuffende kvartal, men sikre på at markedene blir bedre

Standard Drillings inntjening og resultat snudde fra pluss til minus. 

Publisert 25. aug. 2020 kl. 07.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
Aberdeen , Scotland, Monday, 21 October 2019 Fletcher Shipping Standard Supporter vessel at Peterhead Harbour. Picture by Abermedia / Michal Wachucik Foto: Standard Drilling

Standard Drilling leverte en negativ justert EBITDA på 1,5 millioner kroner i 2. kvartal fra den underliggende driften av PSVene. Utnyttelsesgraden var på 61 prosent for de heleide store PSVene og den rapporterte egenkapitalen pr. aksje er 1,75 kroner, ifølge kvartalsrapporten til SD tirsdag. 

Nettotapet fra investeringer beløp seg til 3,9 millioner dollar etter tap fra investeringer i PSV- og VLCC-markedet på 7,3 millioner dollar, fratrukket en realisert gevinst, i form av utbytte, på 3,4 millioner dollar. 

«Driftsresultatet fra PSV-flåten i andre kvartal var skuffende, men forventet med tanke på markedsforholdene. Covid-19 og uroen i oljemarkedet har hatt betydelig innvirkning på PSV-markedet. Det er vanskelig å si når dette vil endre seg, men vi er sikre på at markedet må bli bedre», sier Martin Nes, styreleder i Standard Drilling.

Den totale kontantbalansen beløp seg til 37,4 millioner dollar ved utgangen av 2. kvartal, inkludert pro-rata eierskap av datterselskapene og investeringene. 

Resultatet pr. aksje endte på minus 0,01 dollar, mot 0,01 dollar i pluss i samme periode i fjor. 

I tillegg til eierskapet i VLCC-skipet Gustavia S, eier Standard Drilling for tiden 100 prosent av fire store PSVer. Videre har selskapet investert i 9 mellomstore PSVer, som bringer den totale flåten av delvis og heleid skip til 13 PSVer, inkludert ett fartøy på en båt-kontrakt.

Hele kvartalsrapporten kan du lese her

S.D. Standard Drilling

 
(Mill. USD) 2. kv./20 2. kv./19
Driftsinntekter -3,4 4,7
Driftsresultat -3,5 4,5
Resultat før skatt -3,5 4,5
Resultat etter skatt -3,5 4,5

S.D. Standard Drilling

 
  • Investeringsselskap innen oljeservice og shipping med hovedkontor på Kypros. 
  • Adm. dir. er Evangelina Panagide.
  • Største aksjonær er Øystein Stray Spetalen gjennom Saga Tankers..