Solstad vil kjøpe tilbake gjeld - aksjen bykser opp

Publisert 9. sep. 2020 kl. 09.58
Oppdatert 9. sep. 2020 klokken 10.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 271 ord
KONSERNSJEF: Lars Peder Solstad i Solstad Offshore. Foto: Ivan Kverme

Solstad Offshore   skriver i en børsmelding at det vil kjøpe opp 967 millioner kroner av selskapets gjeld til 69 millioner kroner i forbindelse med restruktureringen. Tilbudet er rettet mot obligasjonseiere i Solstad Offshore og Solship Invest 1.

Et potensielt tilbakekjøp vil isåfall bli utført som en reversert auksjon, går det frem av meldingen. Et tilbakekjøp vil garantere opp til 69 millioner kroner. Solstad Offshore venter å presentere resultatet fra tilbudet 17. september. 

Aksjen til selskapet bykser opp med 23,63 prosent til 0,74 kroner kort tid etter meldingen, ved 10-tiden. Før onsdagens melding var aksjen ned med nesten 10 prosent.Den er hittil i år ned 23,48 prosent. 

I sommer meldte selskapet at det hadde obligasjonseiere og en stor majoritet av de sikrede långiverne i ryggen for sin restruktureringsplan.

Nær en tredjedel av den netto rentebærende gjelden på 31 milliarder kroner vil bli omgjort til aksjer. Det innebærer at kreditorene, med DNB i spissen, blir sittende med mellom 64 og 75 prosent av eierskapet i «nye» Solstad.

I tillegg skal det gjennomføres en kapitalutvidelse på cirka 70 millioner kroner, mens dagens aksjekapital vannes ut til 0,4 prosent etter gjeldskonverteringen. Både John Fredriksen og Kjell Inge Røkkes Aker fortsetter som eiere, men førstnevnte reduserer sin andel.

Solstad Offshore

(Mill. kr)2. kv./202. kv./19
Driftsinntekter1.3321.372
Driftsresultat-996-26
Resultat før skatt-797-333
Resultat etter skatt-804-342

Solstad Offshore

  • Norsk rederi innen offshore supply med hovedkontor i Skudeneshavn i Rogaland. 
  • Adm. dir. er Lars Peder Solstad. 
  • Grunnlagt i 1964 av Johannes Solstad. 
  • Fikk nåværende selskapsform etter en fusjon med Rem Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply i 2017. 
  • Største aksjonærer er Kjell Inge Røkke, John Fredriksen og Solstad-familien gjennom Soff Invest.