Meglerhus høyner – mener salgscase er utspilt

Analytikerne tror selskapet klarer å skyve forfallene helt frem til fjerde kvartal 2023.

Publisert 15. sep. 2020 kl. 09.50
Oppdatert 15. sep. 2020 klokken 09.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
UTSPILT SALGSCASE? Det mener iallfall Arctic Securities, og går fra selg til hold i PGS. Her fartøyet Ramform Titan. Foto: PGS

PGS   står foran en ny refinansiering. Det dreier seg nærmere bestemt om 1,2 milliarder kroner (av en trekkfasilitet på 1,9 milliarder) som forfaller førstkommende fredag.

Investorkontakt Bård Stenberg opplyser at selskapet er i dialog med långiverne, etter å ha lagt frem et forslag om endringer i forfall og avdragsprofil på både denne og andre fasiliteter. 

Arctic Securities mener nå at salgscaset i PGS er utspilt og reagerer med å oppgradere aksjen fra salg til hold, går det ifølge TDN Direkt frem av en oppdatering mandag kveld.

Kursmålet på tre kroner beholdes.

– Amend and extend

Meglerhuset mener forslaget fra selskapet inkluderer at den rullerende kredittfasiliteten på 350 millioner dollar vil forfalle i fjerde kvartal 2023 – noe som tilsier at de fire bankene som ville trekke seg fra RCF-konsortiet (revolving credit facility) tvinges til fortsatt å være med.

PGS vil ifølge nyhetsbyrået også legge press for å få til lettelser i nedbetalingsplanen på eksportkredittfasiliteten (ECF).

«Vi tror kreditorene er i en krevende situasjon, og at ny egenkapital ikke vil hjelpe. En ny «amend and extend» ser ut som den mest sannsynlige løsningen», heter det i oppdateringen.

PGS faller 1,7 prosent til 3,04 kroner på Oslo Børs tirsdag formiddag.