Analytiker mener Seadrill-kjøp er opprydning før Chapter 11

Selskapet betaler det samme som Borr Drilling gjorde på bunnen i 2016.

UENDRET SYN: Analytiker Magnus Olsvik i Kepler Chevreux mener en omfattende restrukturering av Seadrill er uunngåelig. Foto: Iván Kverme
Oljeservice

Mandag kveld ble det kjent at Seadrill  har kjøpt de resterende 33,76 prosent av aksjene i Asia Offshore Drilling (AOD) fra Mermaid for 31 millioner dollar.

AOD har tre 2013-bygde jackup-rigger – alle på langtidskontrakter med Saudi Aramco.

Analytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux estimerer ifølge TDN Direkt at transaksjonen impliserer rundt 98 millioner dollar i egenkapitalverdi per rigg – eller nærmere 65 millioner dollar justert for estimert EBITDA-ordrereserve på 100 millioner dollar per tredje kvartal.

«Dette er det samme som Borr Drilling BORR betalte for de to Hercules-riggene, Frigg og Ran, på bunnen i markedet i 2016», skriver han i en kommentar.

Rydder opp før Chapter 11

Olsvik vurderer ifølge nyhetsbyrået kjøpet som litt opprydning før en potensiell Chapter 11-behandling, uten at det endrer hans syn på Seadrill-caset.

Analytikeren mener fortsatt at en omfattende restrukturering av balansen ser uunngåelig ut.

«Når det er sagt, indikerer kjøpet også at Seadrill  har tro på fremtiden i jackup-markedet – særlig disse riggene», skriver han ifølge TDN Direkt.

Seadrill spretter opp 27,8 prosent til 2,76 kroner på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.

seadrill
kepler cheuvreux
magnus olsvik
borr drilling
sdrl
BORR
asia offshore drilling
jackups
saudi aramco
restrukturering
chapter 11
Nyheter
Oljeservice
Børs