Tor Olav Trøims Golar LNG har falt fra 14 dollar til under 7 på under én uke

Golar LNG falt voldsomt på børsen i USA etter siktelsen mot selskapets toppsjef, Eduardo Antonello.

BØRSKOLLAPS: Tor Olav Trøim må se Golar-aksjen kollapse etter korrupsjonssaken mot sin Hygo-toppsjef midt i oppseilingen mot børsnotering, og nå rapporterer markedsaktører at de har fått beskjed om at hele noteringen er kansellert. Foto: Eivind Yggeseth
Oljeservice

Fredag for under en uke siden sluttet Golar LNG i 13,91 dollar på børsen etter å ha sluppet nyheten om at selskapet skiller ut Hygo Energy i et eget selskap som børsnoteres på Nasdaq.

Denne uken har aksjen falt, og torsdag kveld kollapset aksjen etter at det ble kjent at selskapets toppsjef, Eduardo Antonello, var siktet for korrupsjon fra tiden han var direktør i Seadrill.

Golar-aksjen var torsdag kveld ned over 30 prosent til godt under 7 dollar – 50 prosent lavere enn for en knapp uke siden. Fredag åpnet den opp over 8 dollar ved åpning før den raskt deiset ned mot 7-nivået igjen. 

I HARDT VÆR: Eduardo Antonello granskes av Hygo Energy etter at det er tatt ut siktelse og gjort beslag for 20 milllioner dollar etter korrupsjonsmistanke fra hans tid i Seadrill. Foto: -

Gransker toppsjefen

Torsdag gikk det ut en melding fra Hygo. Her bekreftes anklagene mot adm. direktør Eduardo Antonello. Meldingen sier at «Påstandene mot Mr. Antonello innebærer adferd fra tidligere som ikke på noen måte omfatter hans arbeid i Hygo».

Likevel skriver Golar LNG i sin melding at de vil iverksette en gjennomgang av Antonellos arbeid i Hygo for å prøve å bekrefte at det ikke har vært forhold også for hans arbeid i Hygo.

Torsdag var det fullt kaos blant tilretteleggerne som skulle plassere Hygo-aksjer for 4,4 milliarder kroner på investorer i det ryktene om siktelsen mot Antonello og blokkering av to toppers bankkonti for 20 millioner dollar, deriblant Antonellos spredte seg.

Notering utsatt/kansellert

Markedsaktører Finansavisen var i kontakt med torsdag kveld rapporterte at de hadde fått beskjed fra tilretteleggere at hele Hygo-transaksjonen nå var utsatt, eller foreløpig kansellert.

Hvis det medfører riktighet, ryker også en gigantisk bonus for Tor Olav Trøim, Eduardo Antonello og ytterligere én Hygo-topp. Trioen hadde sikret seg en bonusavtale som ville gitt dem 615 millioner kroner hvis Hygo-noteringen lyktes. Av dette ville Trøim innkassere 200 millioner i form av Hygo-aksjer. Nå tyder mye på at Trøim må se langt etter kjempebonusen.

hygo energy
tor olav trøim
eduardo antonello
Nyheter
Oljeservice
Børs