<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Borr Drilling forlenger emisjon

Borr Drilling skulle hente inntil 470 millioner kroner i en emisjon fredag, men nå forlenges tegningsperioden til tirsdag.

    Publisert 25. sep. 2020 kl. 08.14
    Oppdatert 25. sep. 2020 klokken 17.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 218 ord
    STOREIER: Tor Olav Trøim. Foto: Eivind Yggeseth

    Borr Drilling BDRILL skulle ha hentet 40-50 millioner dollar, inntil 470 millioner kroner, i en emisjon innen fredag morgen.

    Nå har imidlertid det Tor Olav Trøim-dominerte riggselskapet forlenget tegningsperioden til  tirsdag 29. september.

    I en børsmelding opplyser selskapet at årsaken er at det forhandler med lånegivere om forbedringer i vilkår som tidligere er annonsert.

    I tillegg til arbeidskapital, skal 10 millioner dollar gå til å kjøpe tilbake 40 millioner dollar av selskapets konvertible obligasjonslån på 350 millioner dollar.

    Tegningskursen var satt til 0,70 dollar, tilsvarende 6,56 kroner. Fredag ble aksjen handlet til 6,30 kroner - opp 1,5 prosent fra dagen før.

    Tilretteleggere i emisjonen er Clarksons Platou Securities, Danske Bank Markets.

    Skyver lån

    Det var tidligere i uken at emisjonen ble børsmeldt.

    Da opplyste selskapet at det også var kommet til enighet med långivere bak lånefasiliteter på 595 millioner dollar om å forlenge løpetiden på lånene til januar 2023.

    Det neste steget for Trøim-selskapet er å komme til enighet med verftene i løpet av 2020 for å utvide alle gjenværende avdrag og løpetider knyttet til selskapets verftanlegg til 2023 og utover

    Enkelte investorer har fra før forpliktet seg til å bla opp 30 millioner dollar i emisjonen, hvorav ledelse og styre stiller med 3 millioner.

    Borr Drilling-sjef Patrick Schorn uttalte fredag til Finansavisen at han forventer selskapet skal ri av stormen og etter hvert kunne generere "hinsides med cash".