<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dunket inn ny milliardkontrakt

Odfjell Drilling signerer borekontrakter i bøtter og spann. Ikke overraskende sikret selskapet seg Breidablikk-kontrakten, som er verdt minst 2,7 milliarder.

    Publisert 5. okt. 2020 kl. 16.57
    Oppdatert 6. okt. 2020 klokken 15.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 249 ord
    NESTEN KLAR FOR BREIDABLIKK: Odfjell-riggen «Deepsea Aberdeen». Foto: Equinor

    En av de store og etterlengtede riggkontraktene riggselskapene har kjempet om er Breidablikk-prosjektet til Equinor, hvor det nylig ble levert inn plan for utbygging og drift (PUD).

    Odfjell Drilling   ble av enkelte trukket frem som en favoritt. Det norske riggselskapet, som for tiden er i storform, skuffet ikke.

    Mandag ettermiddag kunne Odfjell opplyse at det er tildelt en intensjonsavtale for bruk av den halvt nedsenkbare boreriggen «Deepsea Aberdeen», som nylig kom tilbake til norsk sokkel.

    Kontrakten innebærer boring av 15 brønner pluss opsjoner på ytterligere ni. Deretter er det løpende opsjoner. Oppstart er våren 2022, og varighet er anslått til 2,5 år.

    Med en verdi for den faste delen beregnet til 290 millioner dollar - 2,7 milliarder kroner - tilsier det en dagrate på rundt 320.000 dollar.

    I tillegg kommer kostnader for en rekke integrerte tjenester, vedlikehold, modifikasjoner, mobilisering og demobilisering. På toppen kommer også prestasjonsbonuser, trolig opp mot s10-15 prosent.

    Får skryt

    Analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier mener Odfjell har sikret seg en solid kontrakt og skryter samtidig av selskapets evne til å bygge ordrereserve.

    Bare siden juli har riggselskapet økt ordrereserven med rundt 490 millioner dollar.

    – De bygger visibilitet, også er de et av få selskapene som faktisk har positiv kontantstrøm i disse dager, sier han.

    – Utfordringen for selskapet og aksjen spesielt er at man opererer i en bransje i krise, hvor det hersker stor usikkerhet når det gjelder konkurransesituasjonen fremover, fortsetter han.

    Odfjell-aksjen har likevel startet uken bra med en oppgang på rundt 14 prosent siden mandag morgen.