PGS med bindende avtale med lånegiverne

PGS skal ha fått i stand en bindende avtale med flertallet av kreditorene. Blir ikke resten med venter en runde i det britiske rettssystemet. 

NÆRMERE EN LØSNING: Adm. direktør Rune Olav Pedersen i PGS.  Foto: Foto: Iván Kverme
Oljeservice

Seisimikkselskapet PGS,  som de seneste månedene har jobbet med å få på plass en refinansiering, har nå signert en bindende avtale med kreditorene som står for 79,6 prosent av selskapets rullerende lånefasilitet på 350 millioner og terminlånet på 522 millioner dollar. 

Med majoriteten av lånegiverne har PGS avtalt en betalingsutsettelse på to år, med første avdragsbetaling i september 2022. Det fremgår av en børsmelding onsdag kveld. 

For eksportkredittfasiliteten på om lag 300 millioner dollar har selskapet kommet til enighet med 100 prosent av kreditorene. 

Allerede i slutten av september ble selskapet enig med majoriteten, over 60 prosent av lånegiverne om en refinansiering, men det var ikke nok for å få avtalen gjennom. 

Om alle kreditorene nå går med på avtalen vil refinansieringen være gjennomført i løpet av fjerde kvartal. 

Dersom selskapet ikke får med seg 100 prosent a kreditorene vil saken tas videre i det britiske rettssystemet, og trolig sluttføres i løpet av neste år, skriver selskapet i meldingen. 

TGS-bud

Tidligere i høst la  la konkurrenten TGS inn et bud på 5,3 milliarder kroner, eller 600 millioner dollar, for PGS' multiklientsbibliotek.

Til sammenligning var verdien av seismikkbiblioteket bokført til 565 millioner dollar i andre kvartal.

En liten uke senere takket imidlertid PGS nei til budet.

pgs
Nyheter
Oljeservice
Børs