Fikk syv skip til prisen av ett

Equinor leide mandag inn hele syv ankerhåndteringsskip, men må likevel ikke ut med mer enn det måtte betalt for kun ett skip i august.

TILBAKE I NORDSJØEN: «Magne Viking» er et av en drøy håndfull ankerhåndteringsskip (AHTS) som har returnert til Nordsjøen den siste tiden. Mandag fikk fartøyet et dårlig betalt oppdrag for Equinor. Foto: Viking Supply Ships
Oljeservice

Mandag rykket Equinor ut i markedet for å leie inn totalt syv ankerhåndteringsskip (AHTS) til flytting av boreriggene «Deepsea Atlantic» og «Transocean Equinox».

På grunn av lav aktivitet og mange ledige fartøy måtte ikke den norske energigiganten grave veldig dypt i lommene for å sikre seg den nødvendige tonnasjen.

For å leie inn de syv skipene til oppdragene, som varer i inntil 14 dager, må Equinor ut med totalt i overkant av 700.000 kroner pr. dag.

Det er omtrent det samme som AHTS-ene «KL Saltfjord», «KL Sandefjord» og «Siem Opal» fikk hver da de flyttet Dolphin Drilling-riggen «Borgland Dolphin» tilbake i august.

Nordsjø-retur

Da ratene nådde årsbeste for to måneder siden var det kun 19 AHTS-er i hele nordsjøbassenget, noe som er et svært lavt antall i et historisk perspektiv.

Siden da har flere skip returnert fra prosjektjobber og ratene falt tilbake igjen.

Det var DOF, Havila Shipping, Island Offshore, Olympic Subsea, Siem Offshore og Viking Supply Ships, som sikret oppdragene mandag. Dagratene var fra 85.000 til 130.000 kroner.

Etter jafset mandag morgen er det to ledige AHTS-er på norsk side, samt en håndfull på britisk side. I tillegg ventes flere skip å komme tilbake til kai etter fullførte oppdrag de neste dagene.

Dermed vil nok ratene holde seg på det nåværende nivået med mindre det kommer et nytt rush av oppdrag. Ved 15-tiden mandag var det ingen utestående anbud.

supply
ahts
offshore
nordsjøen
offshorerederi
equinor
Nyheter
Oljeservice
Børs