BW Offshore får dekket kostnader på New Zealand

BW Offshore er blitt enig med myndighetene på New Zealand om en løsning som vil dekke kostnadene for oljeproduksjonsskipet (FPSO) Umuroa.

BLIR IKKE AVVIKLET LIKEVEL: BW Offshore ville slå oljeproduksjonsskipet Umuroa konkurs, men slipper det etter å ha blitt enig med myndighetene på New Zealand. Foto: Selskapet
Oljeservice

I oktober besluttet BW Offshore  å slå datterselskapet som eier produksjonsskipet (FPSO) Umuroa konkurs.

Årsaken var at Umuroa hadde ligget uvirksom på Tui-feltet siden desember i fjor da eieren av lisensen, Tamarind Taraniki, ble erklært insolvent. I perioden hadde ikke BW Offshore fått betalt, og det hadde heller ikke klart å komme frem til en løsning med myndighetene på New Zealand.

Nå har dette endret seg.

Torsdag opplyser BW Offshore at det har kommet til enighet med myndighetene på New Zealand som gjør at selskapet får dekket alle kostnader helt til FPSO-en er koblet fra Tui-feltet. Derfor slås heller ikke datterselskapet konkurs.

Som følge av covid-19-restriksjonene ventes FPSO-er å bli frakoblet i andre halvår 2021.

Har millioner utestående

Myndighetene på New Zealand har hatt ansvaret for avviklingen og frakoblingen av produksjonsskipet siden mars, men det lyktes ikke BW Offshore å komme til enighet for å gjennomføre en frakobling selv om selskapet tilbød seg å gjennomføre dette for egen regning.

Hittil i 2020 har det kostet BW Offshore rundt 200 millioner kroner å beholde FPSO-en på feltet og for å holde den i stand etter gjeldende krav. Samtidig skal BW Offshore ha 31 millioner dollar utestående fra Tamarind.

Da BW Offshore i forrige måned sa at nok er nok, ville det skrive ned hele verdien på skipet med 200 millioner kroner.

bw offshore
bwo
kvartalsresultat
marco beenen
Nyheter
Oljeservice
Energi
Børs
Olje