<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har fullført «tidenes største» i Nordsjøen

Magseis Fairfield og CGG vurderer nå å utvide undersøkelsen neste år.

Publisert 26. nov. 2020 kl. 09.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
I MÅL FOR DENNE GANG: Magseis Fairfield og CGG. Her fartøyet «Normand Tonjer». Foto: Magseis Fairfield

Magseis Fairfield MSEIS og CGG har fullført årets datainnhenting i det som omtales som den største havbunnsseismikkundersøkelsen noensinne i Nordsjøen. I studien benytter partene Magseis Fairfields havbunnsnodeteknologi og CGGs prosessering og bildeteknologier.

Cornerstone 2020-undersøkelsen er utført i den britiske delen av Nordsjøen, og ble på begynt i mars i år.

Den er en multiklientsundersøkelse som ifølge selskapene allerede har tiltrukket seg vesentlig interesse og forhåndsfinansiering i bransjen.

Selskapene har hentet inn seismikkdata fra et område på cirka 1.650 kvadratkilometer. De første bildene fra studien ventes å bli tilgjengelig tidlig neste år. Endelige PSDM-data skal etter planen lanseres i fjerde kvartal neste år.

Magseis Fairfield og CGG vurderer å utvide Cornerstone-undersøkelsen i 2021.

Magseis Fairfield-sjef Carel Hooijkaas mener å se stort potensial for slike samarbeid som med CGG, med bruk av havbunnsnoder, ettersom kundene har skiftet fokus fra bredere leting til å forbedre produksjonen fra eksisterende felt og avdekke ytterligere potensial nær eksisterende infrastruktur.