<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Subseakjempe avvikler tapssluk - kan få konsekvenser for Havila

    Publisert 27. nov. 2020 kl. 17.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 125 ord
    UKLARE KONSEKVENSER: Det 2009-bygde subseaskipet «Havila Phoenix» har arbeidet på kontrakt med DeepOcean siden 2014. Nå er fremtiden uviss. Foto: Havila Shipping

    Tidligere i november ble det kjent at undervannsentreprenøren DeepOcean, som har hovedkontor i Oslo, skal avvikle virksomheten sin innen kabellegging- og grøfting på havbunnen etter en lengre periode med tap.

    Det er derfor innledet en restruktureringsprosess, som blant annet kan få konsekvenser for Havila Shipping, ifølge Fosnavåg-rederiets ferske tredjekvartalsrapport.

    Havila leide i 2013 ut subseaskipet «Havila Phoenix» på en lang kontrakt til selskapet som nå skal avvikles. I utgangspunktet varer kontrakten til 2023 med opsjoner på to ganger ett år.

    «Selskapet med tilknyttede rådgivere er i samtaler med DeepOcean om forståelsen av og eventuelle konsekvenser for kontrakten som løper frem til mai 2023», skriver Havila i rapporten.