<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dramatisk vending for norsk riggselskap – får byggekontrakt terminert

Keppel Fels stanser arbeidet med et riggnybygg til vel 450 millioner dollar for Awilco Drilling. 

Publisert 4. des. 2020 kl. 16.54
Oppdatert 5. des. 2020 klokken 10.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
TERMINERT: Awilco Drilling får nybyggkontrakt avsluttet mot sin vilje, og protesterer mot termineringen på Keppel Fels-verftet i Singapore. Foto: Awilco Drilling

Awilco Drilling har gjennom datterselskapet Awilco Rig 2 mottatt melding fra verftet Keppel Fels i Singapore om at selskapet vil terminere – det vil si avslutte – byggekontrakten for nybygget «Nordic Spring».

Det opplyser boreentreprenørselskapet i en børsmelding fredag ettermiddag.

Dette er det andre riggnybygget til Awilco Drilling som dermed ikke lenger har noen rigger under bygging etter at den første ble avbestilt i midten av juni.

I juni opplyste selskapet at leveringen ville bli noe forsinket som følge av covid-19-situasjonen. Denne situasjonen har åpenbart ikke bedret seg for verftet de seneste månedene, og nå avslutter det prosjektet.

Keppel Fels har også varslet Awilco Rig 2 om voldgift. Awilco Rig 2 avviser påstandene fra Keppel Fels og anser byggekontrakten for å være gyldig fortsatt.

Awilco Drilling vil komme med ytterligere informasjon om saken på et senere tidspunkt.