Belgiere punget ut for Røkkes gigantskip

Forrige fredag solgte Ocean Yield gigantskipet «Connector». Kjøperen er det belgiske offshorekonsernet Jan De Nul.

GIGANT: «Connector», her under sitt tidligere navn, ruver på sjøen med en lengde på nær 160 meter. Foto: Ocean Yield
Oljeservice

OPPDATERT:

For en uke siden annonserte det skipseiende selskapet Ocean Yield  noe overraskende at det hadde solgt kabellegging- og konstruksjonsfartøyet «Connector» til en tredjepart.

Torsdag, kort tid etter at Finansavisen omtalte markedsryktene om at kjøperen var Jan De Nul, ble avtalen bekreftet.

Det familieeide konsernet har hovedkontor i Brüssel og tilbyr en rekke maritime tjenester, blant annet i offshore vind.

Det 157 meter lange fartøyet har nettopp gjennomgått sin 10-års klassing, og blir levert før årsskiftet. Prisen skal ha vært tett på 75 millioner dollar, eller nær 670 millioner kroner.

Korte kontrakter

Det 2011-bygde fartøyet har i lengre tid bidratt negativt til det Kjell Inge Røkke-dominerte selskapets bunnlinje. I tredje kvartal ble det tatt en nedskrivning på 34,6 millioner dollar.

Ocean Yield kjøpte fartøyet i 2012, da under navnet «Lewek Connector», for 315 millioner dollar, eller om lag 2,8 milliarder kroner med dagens valutakurs. Selger var AMC Connector - et joint venture mellom Ezra og Aker Solutions.

«Connector» gikk rett inn på tiårig bareboatkontrakt med EMAS AMC som ble terminert i februar 2017. Siden har det stort sett vært sysselsatt på kontrakter av kortere karakter.

Etter utløpet av en timåneders kontrakt med Ocean Installer – nå omdøpt Havfram – i høst, opplyste selskapet i tredjekvartalsrapporten at det var i samtaler om en kontrakt fra desember til februar.