<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-selskap vinner Johan Sverdrup-kontrakt til flere hundre millioner

Aker Solutions har signert en stor kontrakt ved Equinors Johan Sverdrup-felt.

Publisert 16. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
SVERDRUP: Aker Solutions har signert Johan Sverdrup-kontrakt.  Foto: Espen Rønnevik/Øyvind Gravås

     

Aker Solutions har signert en kontrakt for å levere tilkobling og igangsetting av P2-prosesseringsplattformen ved Equinors Johan Sverdrup, fremgår det av en børsmelding onsdag. 

Arbeidet med forberedelser på land starter umiddelbart og oppkoblingsarbeidet offshore vil starte i 2022. Produksjonsstart er satt til fjerde kvartal 2022 og kontrakten har en verdi på 500 millioner kroner. 

Johan Sverdrup-feltet har totalt fem offshore-plattformer. Aker Solutions har vært involvert i alle prosjektutviklingsfasene helt fra fase 1 i 2019. Den nye plattformen for fase 2 blir den andre prosesseringsplattformen på feltet.

Kontrakten vil bli utført av Aker Solutions team for offshorearbeid, som er basert i Stavanger, sammen med spesialister fra andre deler av selskapet.

Kontrakten vil bli booket som ordreinngang i fjerde kvartal 2020 i segmentet elektrifisering, vedlikehold og modifikasjoner.