Løfter kursmålet på rigg-favoritt med 40 prosent

Clarksons Platou Securities anbefaler å kjøpe Odfjell Drilling og løfter kursmålet med 40 prosent. Også Maersk Drilling får en kjøpsanbefaling.

ATTRAKTIVE RIGGER: Odfjell Drilling eier fire rigger, som ved utøvelse av opsjoner, har arbeid til minst ut 2022. I tillegg har de management på riggen «Deepsea Yantai». Avbildet er «Deepsea Stavanger». Foto: Africa Energy
Oljeservice

Meglerhuset løfter kursmålet på Odfjell Drilling  fra 2,0 til 2,8 dollar pr. aksje, ifølge en oppdatering. Det nye kursmålet tilsvarer 23,8 kroner og tilsier en oppside på rundt 35 prosent.

Bakgrunnen er at selskapet sikret mer arbeid til flere av riggene sine i andre halvår i fjor, noe som både bedrer 2021-estimatene og fjerner generell usikkerhet.

«Med «2021 ute av veien», vil selskapet være i en veldig god posisjon til å sikre mer arbeid fra 2022 og videre, noe vi mener vil materialisere seg på grunn av det midlertidige skatteregimet i Norge», skriver analytiker Fredrik Stene i Clarksons Platou Securities.

Ved utøvelse av opsjoner har hele flåten på fem rigger arbeid minst til slutten av 2022. Derfor er selskapet nå på jakt etter mer kapasitet.

«Vi tror Odfjell er åpen for å utvide flåten ytterligere og at M&A-aktivitet eller flere management-avtaler kan virke som triggere», skriver Stene.

Liker Maersk Drilling.

Også danske Maersk Drilling får en kjøpsanbefaling.

Kursmålet på 37 dollar pr. aksje tilsvarer 226 danske kroner. Aksjen ble sist omsatt for 207 danske kroner på børsen i København.

«Maersk Drilling og Odfjell Drilling har begge vært i forkant når det gjelder initiativer for lavutslippsboring, og vi tror virkelig det vil gjøre dem til de foretrukne tilbyderne i fremtiden».

Meglerhuset trekker frem Maersks håndterbare gjeld og at selskapet ønsker å ta del i konsolideringen av industrien.

«Dette, sammen med kontraktstildelinger for den ledige kapasiteten i 2021 og 2022, vil bli de potensielle hovedtriggerne for aksjen etter vårt syn».

odfjell drilling
maersk drilling
rigg
riggselskaper
fredrik stene
clarksons platou securities
kjøpsanbefaling
m&a
ODL
Nyheter
Oljeservice
Børs
Aksjeanalyse