Eidesvik til værs igjen etter ny havvind-avtale

Eidesvik Offshore-fartøyet «Acergy Viking» er tildelt flere nye år innen havvind. Rederiets aksje stiger til værs igjen.

FORNYET TILLIT: Siemens Gamesa forlenger avtalen for «Acergy Viking» til minst 2027. Foto: Michael Kearney
Oljeservice

 

Eidesvik Offshore har hatt noen livlige dager på Oslo Børs denne uken. Tirsdag spratt aksjen opp 36 prosent, onsdag korrigerte den tilbake 10 prosent, og torsdag bykset den nye 32 prosent.

Fredag peker pilene videre oppover, samme dag som offshorerederiet offentliggjør at befraktningsavtalen med Siemens Gamesa Renewable Energy for fartøyet «Acergy Viking» er forlenget.

Rederiet er tildelt en ny avtale av Siemens Gamesa-selskapet som forlenger fartøyets kontrakt til utgangen av januar 2027. Av Eidesviks nettsider fremgår det at fartøyets kontrakt tidligere løp til januar 2022.

«Vårt forhold til Siemens Gamesa startet i 2016, og vi er stolte over tildelingen som effektivt forlenger forholdet ytterligere, til minst 2027», heter det i en kommentar fra Eidesvik Offshore-sjef Jan Fredrik Meling.

Han legger til at den nye Siemens Gamesa-tildelingen understreker Eidesvik Offshores ambisjoner innen havvind og styrker rederiets posisjon i markedet ytterligere.

Eidesvik Offshore-aksjen handles i 13.30-tiden rundt 5,40 kroner på Oslo Børs, som gir rederiet en kursoppgang på 80 prosent bare den seneste uken.

Mandag kveld meldte Eidesvik Offshore at selskapet selger seg ut av Shearwater Geoservices for 255 millioner kroner.