Polarcus har misligholdt betaling

Seismikkselskapet Polarcus har misligholdt en betaling og jobber nå med å sikre selskapets finansielle bærekraft.

SLITER: Seismikkselskapet Polarcus har misligholdt en betaling og jobber nå med å sikre selskapets finansielle bærekraft. Foto: Polarcus
Oljeservice

 

Polarcus har misligholdt en betaling under selskapets arbeidskapitalfasilitetsavtale og jobber nå med alle mulige alternativer for å sikre den finansielle bærekraften, fremgår det av en børsmelding fra selskapet. 

Frem til selskapet har kommet frem til en finansieringsløsning vil alle rente- og amortiseringsbetalinger til finansielle leverandører stoppe opp. 

Långiverne har samtidig informert Polarcus om at de ikke vil gi ytterligere forlengelser på enkelte finansielle forpliktelser under de bankfasilitetene selskapet nå har. Seismikkselskapet har engasjert ABG Sundal Collier som deres finansielle rådgiver, samt Wiersholm og Walkers som juridiske rådgivere. De skal hjelpe til med revurderingen av selskapets balanse. 

Pr. 26 januar er Polarcus ordrereserve på ca. 130 millioner dollar og driften skal være kontantstrømpositiv før gjeldsbetjeningen. Selskapet har samtidig opprettholdt markedsandeler i «et ekstremt krevende marked», fremgår det av børsmeldingen. 

Aksjen raser på børs og er i skrivende stund ned 30,0 prosent til 0,2665 kroner. Det siste året er aksjen ned 78,24 prosent.