<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Långiverne trekker støtten – Polarcus selger alle skip og sier opp alle ansatte

Långiverne trekker støtten. Polarcus har fått beskjed om å selge alle skip og si opp alle ansatte.

    Publisert 2. feb. 2021 kl. 06.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord
    SELGER: Duncan Eley, konsernsjef i Polarcus, må nå selge samtlige skip og si opp alle ansatte. Foto: Iván Kverme

    Polarcus har mottatt melding fra långiverne om at de ikke lenger støtter fortsettelse av selskapets virksomhet.

    Det nyopprettede selskapet, som har tatt over kontrollen på fartøyene og datterselskapene, har gitt Polarcus beskjed om å seile fartøyene til trygge steder for å sette i gang en salgsprosess, ifølge en børsmelding.

    Polarcus vil fortsette å samarbeide med långivere og det nyopprettede selskapet på deres instruksjoner for å avslutte nåværende drift. Selskapet kommunisere også med sine kunder i forhold til kommende tildelinger, der fartøyene ikke lenger er tilgjengelig.

    «I lys av de nevnte omstendighetene og gitt deres innvirkning på Polarcus' finansielle posisjon, vil varsel om avslutting av arbeidsforhold til alle ansatte bli sendt ut innen kort tid», heter det i meldingen.

    Selskapet legger til at långivere har gjort det klart at de fortsatt er åpne for å diskutere en standstillperiode for deres gjenværende krav og sikkerhet, med sikte på å finne en løsning som ville tillate fortsatt drift av «Vyacheslav Tikhonov», som er eiet av Polarcus Selma Limited. Långivere har ikke noe sikkerhet i verken dette fartøyet eller datterselskapet. Polarcus vil fortsette å forfølge en slik stillstandsavtale, opplyses det.