Varsler høyere estimater etter gigakontrakt: –En stor seier

«En stor seier for Maersk Drilling». Slik oppsummerer Fearnley Securities gigakontrakten riggselskapet kunngjorde torsdag.

REAKTIVERES: Etter en tid i varmt opplag ved Kanariøyene skal «Maersk Venturer» starte på en kjempekontrakt for Tullow utenfor kysten av Ghana i andre kvartal. Foto: Maersk Drilling
Oljeservice

Boreskipet «Maersk Venturer» er tildelt en betinget kontrakt på fire år av Tullow i Ghana med en verdi på 370 millioner dollar - 3,2 millliarder norske kroner.

Det tilsvarer en dagrate på vel 250.000 dollar. På toppen kommer tilleggstjenester og prestasjonsbonuser for boreskipet som tas ut av varmt opplag. Oppstart er i andre kvartal 2021.

Fearnley anslår at kontrakten vil gi et årlig EBITDA-bidrag på cirka 35 millioner dollar, og venter derfor å gjøre betydelige estimatoppjusteringer.

Meglerhuset, som foreløpig har en salgsanbefaling og et kursmål på 145 danske kroner, hadde forutsatt at riggen ville være arbeidsløs ut 2022. Maersk Drilling-aksjen steg nær 3 prosent til 185,80 kroner torsdag ettermiddag.