To meglerhus er vidt uenige om seismikkaksje

Mens Fearnley Securities oppgraderer anbefalingen på PGS, tviholder SEB på salgsanbefalingen.

OPP ELLER NED?: Fearnley Securities oppgraderer mens SEB holder på en salgsanbefaling på PGS.  Foto: PGS
Oljeservice

 

Fearnley Securities oppgraderer PGS til hold fra tidligere selg, og oppjusterer kursmålet til 4 fra 3 kroner. Samtidig opprettholder SEB en salgsanbefaling på aksjen med kursmål 1 krone, melder TDN Direkt. 

Fearnley mener at PGS har utsatt gjeldsamortiseringen til andre halvdel av 2022 og dermed sikret seg et pusterom på gjeldsbetingelsene. 

«Kombinert med betydelige kostnadsreduksjoner er driften sikret på kort sikt», skriver meglerhuset.

På torsdag la selskapet frem tallene for et svakt fjerde kvartal. De viste et tap på 53 millioner dollar før skatt, mot et positivt resultat på 29 millioner i samme kvartal året før. For 2020 som helhet var inntektene 596 millioner dollar, ned fra 880 millioner året før.

Mener bunnen er nådd

Selskapet tok grep etter et utfordrende 2020 og kuttet kostnadene med mer enn 200 millioner dollar ved å legge skip i opplag, nedskalere organisasjonen, reforhandle avtaler og andre tiltak.

PGS mener at seismikkmarkedet nådde bunnen i 2020 og at det opplever god booking og venter forsiktig oppgang i år.

– Vi ser tidlige indikasjoner på at det beveger seg oppover. Aktivitet som ble utsatt i 2020 kommer tilbake, og det er en økning i booking og ordrebok, sa PGS-sjef Rune Olav Pedersen da han presentere selskapets kvartalsresultater torsdag.

PGS-aksjen har fått en trå start på året og er ned 21,43 prosent til 4,122 kroner.