<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Landet utvidet Lundin-deal

Som varslet har Odfjell Drilling signert en endelig og utvidet borekontrakt med Lundin.

Publisert 2. mars 2021 kl. 14.32
Oppdatert 3. mars 2021 klokken 14.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
TRE BRØNNER PLUSS KANSKJE SEKS TIL: Odfjell Drilling er sikret endelig kontrakt for «Deepsea Stavanger». Foto: Odfjell Drilling

 

Riggselskapet Odfjell Drilling har signert en endelig kontrakt med Lundin Energy for riggen «Deepsea Stavanger» etter at partene kunngjorde en intensjonsavtale i januar.

Opprinnelig var kontrakten på én fast brønn pluss åtte opsjonsbrønner. Nå er den imidlertid endret til å omfatte tre faste brønner og opsjoner på ytterligere seks.

Den faste delen har en verdi på cirka 33 millioner dollar - rundt 280 millioner kroner.

Oppstart er satt til tredje kvartal i år, når «Deepsea Stavanger» er ferdig med en kontrakt med Aker BP for boringen av fem brønner.

At avtalen ble sluttført nå er ikke overraskende. Under presentasjonen av tallene for fjerde kvartal i forrige uke, uttalte konsernsjef Simen Lieungh følgende:

– Vi diskuterer flere muligheter for Stavanger, som er en ekstremt bra rigg, og venter at vi snart vil kunne annonsere mer forutsigbarhet for den.