<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Enda et positivt datapunkt

Maersk Viking skal bore fire brønner i Malaysia, med opsjon på fem til. Pareto-analytiker liker det han ser.

Publisert 7. apr. 2021
Oppdatert 7. apr. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
LIKER MAERSK-KONTRAKT: Pareto Securities og rigganalytiker Christopher Mo Dege (t.v.). Her sammen med kollega Bård Rosef foran modellen av en oppjekkbar rigg. Foto: Pareto Securities

Maersk Drilling har landet en kontrakt med Shell Malaysia for boring av fire utviklingsbrønner offshore Malaysia, skriver selskapet på sine hjemmesider onsdag.

Det var TDN Direkt som omtalte saken først.

Oppdraget som skal utføres av syvendegenerasjons boreskipet Maersk Viking ventes å gå over 150 dager fra oppstart i desember 2021, og kontraktssummen estimeres til 34 millioner dollar inklusive mobiliseringsgodtgjørelse.

Kontrakten har også opsjon på boring av opptil fem brønner offshore Malaysia, Filippinene og
Brunei, der boreskipet for tiden er på kontrakt.

– Enda et positivt datapunkt

Pareto-analytiker Christopher Mo Dege estimerer dagraten på kontrakten til 205.000 dollar pr. dag, med et annualisert EBITDA-bidrag på rundt 20 millioner dollar.

«Dette kan sammenlignes med vår generiske forventning på 190.000 dollar pr. dag i samme tidsrom, og kontrakten representerer enda et positivt datapunkt i den høye enden av det modne flytermarkedet», skriver han i en oppdatering.

«Selv om det er tidlig å si, viser ultradypvannsmarkedet tegn til forbedring med bakgrunn i et svakt oppsving i etterspørselen og en meningsfull reduksjon av tilbudet», fortsetter Mo Dege.

Pareto Securities har en kjøpsanbefaling på Maersk Drilling med kursmål 300 danske kroner. Onsdag ettermiddag handles aksjen for 270 danske kroner, og Mo Dege ser dermed en oppside på 11 prosent fra dagens nivåer.