Historisk riggkontrakt

Maersk Drilling utvider kundelisten, og har fått sin første riggjobb i Brasil. 

TIL BRASIL: Maersk Developer. Foto: Maersk Drilling
Oljeservice

Karoon Energy har tildelt Maersk Drilling en kontrakt for intervensjon av fire brønner på Baúna-feltet offshore Brasil, skriver sistnevnte på sine hjemmesider tirsdag.

Driftsdirektør Morten Kelstrup opplyser at kontrakten er Maersk Drillings første med Karoon, og at dette er første gangen en av deres rigger vil operere offshore Brasil.

Arbeidene skal utføres av semiriggen Mærsk Developer, og vil gå over 110 dager med forventet oppstart i første halvår 2022.

Kontraktssummen estimeres til 34 millioner dollar, inklusive modifikasjoner og mobilisering. Kontrakten følger i tillegg med opsjoner på opptil 150 dagers borearbeid på Patola- og Neon-feltene.

Fikk «bonuskontrakt»

Brasil-jobben kommer i kjølvannet av «bonuskontrakten» Maersk Drilling landet for boreskipet Maersk Viking i Gabon, mellom to andre jobber. 

Kontrakten begeistret Pareto-analytiker Christopher Mo Dege, som har kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 300 danske kroner.

Maersk Drilling faller 2,5 prosent til 262,60 kroner på København-børsen tirsdag ettermiddag. Det betyr at analytiker Mo Dege ser en oppside på rundt 15 prosent fra dagens nivåer.