Raten tikker opp på Maersk-rigg

Maersk Drilling får litt mer betalt for utleie av en borerigg.

TIL BRASIL FOR FØRSTE GANG: «Maersk Developer». Foto: Maersk Drilling
Oljeservice

For første gang sender Maersk Drilling en rigg til Brasil.

Karoon Energy har nemlig tildelt boreriggen «Maersk Developer» en kontrakt for intervensjon av fire brønner på Baúna-feltet utenfor sambalandet.

Kontrakten har en verdi på 34 millioner dollar, noe som inkluderer modifikasjonsarbeider som må gjøres på riggen og mobiliseringskostnader.

Analytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux estimerer den rene dagraten til å ligge mellom 230.000 og 245.000 dollar, fratrukket modifikasjoner og mobilisering.

Til sammenligning går riggen i dag på en kontrakt i Surinam med en dagrate på rundt 200.000 dollar.

Olsvik mener at kontrakten ikke vil endre hans estimater på selskapet nevneverdig, men:

«Vi ser det som positivt at det kommer inn ordrer for 2022 og at dagraten er noe høyere i forhold til dagens kontrakt,» skriver han i en oppdatering.

Arbeidene vil gå over 110 dager med forventet oppstart i første halvår 2022. I tillegg inneholder kontrakten opsjoner på inntil 150 dager for boring på Patola- og Neon-feltene.

Til tross for høyere rate, så aksjemarkedet bare ut til å være sånn passe fornøyd. Aksjen falt rundt 3 prosent på København-børsen tirsdag ettermiddag.

Fikk «bonuskontrakt»

Brasil-jobben kommer i kjølvannet av «bonuskontrakten» Maersk Drilling landet for boreskipet «Maersk Viking» med Petronas i Gabon i forrige uke.

Denne kontrakten skal utføres mellom to andre jobber og starter opp i midten av tredje kvartal i år med en varighet på et par måneder. Analytikere har tidligere estimert raten til 230.000 dollar pr. dag. Med dette er «Maersk Viking» fullbooket til midten av andre kvartal neste år.