Tror på kursfest for riggkjempe

I takt med at markedet blir bedre, tror Clarksons Platou Securities at aksjekursen til riggselskapet Noble skal doble seg og vel så det.   

DOBLINGSKANDIDAT: Clarksons Platou Securities mener Noble, som nylig fusjonerte med Pacific Drilling, har stort potensial. Boreskipet «Pacific Mistral» (t.v.) er ett av to som skal skrotes. Foto: Even Myhrvold
Oljeservice

I forrige uke tok Fearnley Securities opp dekning på riggselskapet Noble med et kursmål på 37 dollar - tilsvarende en dobling fra dagens nivå på 18,5 dollar i det amerikanske gråmarkedet.

Konkurrenten Clarksons Platou Securities høyner, og setter kursmålet til 38 dollar pr. aksje.

«Etter vårt syn, tilbyr Noble en av de billigste inngangene til det vi tror vil være et riggmarked i bedring de neste tre årene», skriver analytiker Fredrik Stene i en rapport publisert torsdag.

«Vi tror aksjen har potensial til å doble seg, og vi liker i tillegg beskyttelsen ordrereserven gir i 2021 og 2022 før markedet har hentet seg helt inn igjen», skriver han.

Stene åpner til og med for at aksjen i et bull-scenario kan være verdt 45 dollar. Det tilsier en mulig oppside på 143 prosent og en potensiell kjempegevinst for Øystein Stray Spetalen-kontrollerte Standard Drilling som eier en halv million Noble-aksjer.

BULL PÅ NOBLE: Analytiker Fredrik Stene i Clarksons Platou Securities. Foto: Clarksons Platou Securities

Fortsatt sulten

Noble kom ut av Chapter 11 i februar med 90 prosent mindre gjeld, og fusjonerte kort tid senere med Pacific Drilling gjennom en ren aksjetransaksjon, som ble fullført forrige fredag.

Det nyfusjonerte selskapet vil - etter skraping av to boreskip - ha en flåte på 24 enheter.  Ordreboken er på cirka 1,6 milliarder dollar.

Etter en gradvis forbedring, venter Clarksons Platou Securities at ratene vil akselerere i 2023. Som meglerhuset spådde i fjor, vil riggverden trolig se helt annerledes ut da.

«Vi tror 2021 vil bli brukt til å fullføre Chapter 11-prosessene som fortsatt pågår, og deretter kulminere i en overflod av M&A og oppkjøpsaktivitet nå som aksjer definitivt fungerer som valuta (igjen). Noble er, etter vårt syn, ikke ferdig med å spille sin del av M&A puslespillet».