<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Over og ut for 45-åring

BW Offshore selger FPSO-en «Berge Helene» til opphugging og gjenvinning i India. Det 1976-bygde fartøyet har vært uten arbeid i over to år.

    Publisert 23. apr. 2021 kl. 09.51
    Oppdatert 23. apr. 2021 klokken 13.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 217 ord
    SLUTT: FPSO-en «Berge Helene» sendes til de evige jaktmarkeder. Skipet ble bygget i 1976 og senere konvertert til FPSO. Foto: BWO

     

    BW Offshore har inngått en avtale om å selge det flytende produksjons- og lagringsskipet (FPSO) «Berge Helene» til opphugging og gjenvinning, opplyser selskapet.

    Salgsprisen estimeres til 16 millioner dollar – cirka 133 millioner kroner.

    Skrapingen skal gjøres ved Priya Blue-verftet i India og vil bli utført i henhold til Hong Kong-konvensjonen. Denne konvensjonen ble vedtatt i 2009 og gjelder «sikker og miljømessig forsvarlig resirkulering av skip».

    Uten jobb

    «Berge Helene» er år 45 år gammel og har ligget i opplag i Singapore siden august 2018.

    FPSO-en, med en kapasitet på 274.333 tonn, ble bygget i Frankrike i 1976 og konvertert til FPSO i Singapore i 2005. Den har en lengde på 372 meter, bredde på 52 meter og dybde på 27,4 meter.

    Grieg Green er valgt av BW Offshore til å følge opp opphuggingen og det indiske verftets overholdelse av miljø- og sikkerhetsreglene.

    BW Offshore vil betale en egen gjenvinningsbonus til verftet ved gjennomføring, for å sikre at opphuggingen og gjenvinningen går sikkert og miljøvennlig for seg.

    Planlagt skraping

    Tidligere i år var «Berge Helene» blant fartøyene som inngikk i en runde med større nedskrivninger i BW Offshore, som følge av markedsvolatilitet og usikkerhet rundt oljeprisen.

    Senere sa finansdirektør Ståle Andreassen at BW Offshore har flere FPSO-er enn selskapet trenger og at det var på tide å selge eller skrape.