<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Axxis-rekonstruksjon godkjent

Mandag godkjente Asker og Bærum tingrett rekonstruksjonen av det kriserammede seismikkselskapet Axxis Geo Solutions. 

    Publisert 3. mai 2021 kl. 12.30
    Oppdatert 3. mai 2021 klokken 15.50
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 347 ord
    FLYTER FORTSATT: Etter noen tunge måneder godkjente Asker og Bærum Tingrett rekonstruksjonen av seismikkselskapet Axxis Geo Solutions.  Foto: Axxis Geo Solutions

    AXXIS

    Etter noen tøffe måneder med en rekke konkursbegjæringer kunne Asker og Bærum tingrett formelt godkjenne rekonstruksjonen av Axxis Geo Solutions. Før helgen hadde planen fått  grønt lys av 106 av 110 kreditorer, noe som representerer om lag 98 prosent av gjelden til selskapet. 

    I forbindelse med dette godkjente en ekstraordinær generalforsamling en rettet emisjon hvor det ble hentet inn 144,5 millioner kroner i frisk kapital fra en investorgruppe bestående av blant andre Arne Fredly, Ketil Skorstad og Fredrik Sneve. Emisjonen ble gjort gjennom å utstede 1,44 milliarder aksjer til en kurs på 10 øre.  Nå vurderer selskapet å gjennomføre en reparasjonsemisjon på 200 millioner aksjer til samme kurs.

    Av pengene som ble hentet inn fra investorgruppen skal 7 millioner benyttes til å betale ned gjeld, mens det resterende skal bygge likviditetsreserver for fremtidig drift. I tillegg skal gjeld konverteres til aksjer gjennom utstedelse av ytterligere 424 millioner aksjer. 

    Fredly og co. var klare til å gå inn i selskapet allerede i februar, men den gang strandet refinansieringsforhandlingene etter at én kreditor satte seg på bakbena. Dermed valgte selskapet å begjære rekonstruksjon etter å ha mottatt en rekke konkursbegjæringer. 

    Det eneste som kan stanse rekonstruksjonsplanen fra å bli gjennomført nå, er om noen anker tingrettens avgjørelse innen 3. juni. 

    Tungt lenge

    Selskapet som ble notert på Oslo Axess (i dag Euronext Expand, red. anm.) sommeren 2019 med Arne Blystad i spissen har hatt det turbulent over en lengre periode. Allerede 11. oktober 2019 raste aksjekursen 65 prosent da selskapet måtte dumpe emisjonskursen fra 16 til seks kroner for å få hentet inn 225 millioner kroner. Siden har det ikke lyktes selskapet å snu den negative trenden, og i løpet av kort tid kastet både Blystad og flere sentrale styremedlemmer kortene. 

    Siden Blystad forduftet er det Per Sæviks Havila Holding som har vært største aksjonær med 26,44 prosent av aksjene, mens resten av aksjonærlisten stort sett har vært preget av småsparere. 

    I 15-tiden mandag ettermiddag var Axxis-kursen ned 5,07 prosent til 0,49 kroner, noe som gir selskapet en markedsverdi på relativt beskjedne 29,7 millioner kroner.